Nieuwsberichten

VACATURE: directeur VLOGG-Steunpunt

De vzw’s Steunpunt Geestelijke Gezondheid en Vlaams Overlegplatform Geestelijke Gezondheid slaan vanaf 1 januari 2022 de handen in elkaar. De nieuwe fusie-organisatie zoekt een directeur die instaat voor de ontwikkeling en uitvoering van het inhoudelijke, financiële, personeels-, kwaliteits- en communicatiebeleid en die een organisatie ontwikkelt waar medewerkers met bezieling werken.

Geestelijke gezondheid is de hoofdzaak van een kwaliteitsvol leven en een basisrecht voor elke burger. Kwaliteitsvol leven impliceert dat mensen zich ten volle kunnen ontplooien, veerkrachtig kunnen omgaan met de uitdagingen van het leven en een betekenisvolle bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. De nieuwe organisatie heeft als doel om Vlaanderen sterker en deskundiger te maken op vlak van geestelijke gezondheid.

OPDRACHT

 • Als directeur draag je de eindverantwoordelijkheid voor het beleid en de werking van de organisatie. Je werkt nauw samen met de verantwoordelijken van de verschillende teams, rapporteert aan het bestuursorgaan en onderhoudt contacten met de overheid.
 • Je bent verantwoordelijk voor het strategisch beleid van de organisatie en ontwikkelt in samenspraak met het team en het bestuur een strategisch beleid in overeenstemming met de visie, missie en opdrachten van de organisatie.
 • Je bouwt mee aan een organisatie die de vinger aan de pols houdt van de geestelijke gezondheidszorg in Vlaanderen. Samen met je collega's bundel en ontwikkel je kennis en expertise rond geestelijke gezondheid voor het werkveld, de samenleving en het beleid. Het einddoel is een samenleving met openheid en een sterk engagement voor geestelijke gezondheid in alle levensdomeinen.

PROFIEL

 • Je hebt interesse in de diverse werkvelden waarin de nieuwe organisatie actief is.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met één of meer van deze werkvelden en ervaring met het dragen van eindverantwoordelijkheid voor zowel het inhoudelijk als zakelijk beleid van een non-profitorganisatie met ongeveer 60 medewerkers.
 • Je schakelt moeiteloos tussen de strategische en operationele rollen van de organisatie en je kan op deze twee niveaus daadkrachtige beslissingen nemen.
 • Je bent vertrouwd met het opstellen, plannen, uitvoeren en opvolgen van een financieel, personeels- en communicatiebeleid.
 • Je detecteert kansen en mogelijkheden om de werking van de organisatie te versterken.
 • Als directeur wek je vertrouwen. Je stuurt de teams aan. Je motiveert, inspireert en coacht de medewerkers.
 • Je bent een open en diplomatische communicator die goede relaties onderhoudt met de verschillende stakeholders én voldoende overtuigingskracht heeft om de thema’s van de organisatie onder de aandacht te brengen.
 • Je illustreert in zijn sollicitatie de ervaringen en competenties die bij dit profiel horen, zowel wat betreft betrokkenheid bij, visie op, kennis van en inzicht in de betrokken sectoren, hun praktijken en beleidsvoering als wat betreft leiderschap in z’n vele dimensies.
 • Je beschikt over een vlotte communicatiestijl, een masterdiploma (bij voorkeur in de menswetenschappen of is gelijkwaardig door ervaring) en kan zich vlot verplaatsen in het ganse werkingsgebied (Vlaanderen).

AANBOD

 • Een uitdagende en gevarieerde job in een kwaliteitsgerichte organisatie die zich op de kaart wil zetten.
 • Voltijds contract van onbepaalde duur.
 • Sectorconforme verloning rekening houdende met relevante ervaring, barema A31, aangevuld met extralegale voordelen.
 • De werkplek is bespreekbaar in functie van de woonplaats.

Geïnteresseerden kunnen zich kandidaat stellen tot 16 juli 2021 door een e-mail te sturen naar Jan Delvaux, voorzitter van het selectiecomité: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De selectiegesprekken gaan door in september 2021. Voor meer informatie kan je terecht bij Jan Delvaux of op overlegplatformgg.be en www.steunpuntgg.be.

 

Nieuws uit de regio's