Activiteiten

Inspiratiesessie integratie 2-3-5 met COVIAS

Met dank aan Steven Ingelbrechts, directeur van COVIAS, kijken we terug op een inspirerende sessie die duidelijk stelde dat een geïntegreerde werking van de functies 2, 3 en 5 succesvol kan zijn. COVIAS is een Brugs samenwerkingsverband van zeven organisaties in de GGZ voor de doelgroep van personen met een ernstige en chronische psychiatrische aandoening. Voor deze doelgroep biedt COVIAS een volledig geïntegreerd aanbod aan, bestaande uit drie pijlers: begeleiding en behandeling, activiteiten en ontmoeting, en arbeid.

De inspiratiesessie met COVIAS vond plaats omdat het GGZ-netwerk Diletti de partners van Beschut Wonen, Psychiatrische verzorgingstehuizen, Mobiele Teams, activering en anderen wil stimuleren bij het realiseren of verderzetten van de eigen integratiebeweging. ’s Ochtends startte de sessie met een warm welkomstwoord door Gert Peeters, directeur UPC Kortenberg en bestuurslid Diletti. Hierna volgde een boeiende uiteenzetting en een interactief vragenvuur tussen de aanwezige partners en Steven Ingelbrechts. Tot slot boezemde Anniqc Hulshagen, voorzitter van forum functie 5 en operationeel coördinator binnen het ggz-netwerk, tijdens haar slotwoord ons vertrouwen in: “Tussen droom en daad staan soms wetten en praktische bezwaren in de weg, maar samen komen we er wel.”

Vanuit het netwerk Diletti bedanken we de aanwezigen voor hun talrijke opkomst: ervaringsdeskundigen en professionals uit de GGZ, maar ook partners van daarbuiten.

Wie zich graag verder laat inspireren kan via deze link de presentatie van de inspiratiesessie terugvinden en hier het projectsjabloon.