Nieuwsberichten

Zorgaanbod internering, schakelfunctie, mobiele equipe internering

De laatste jaren is het zorgaanbod voor personen met een interneringsstatuut sterk uitgebreid.

Via een beslissingsboom willen we u wegwijs maken in dit zorgaanbod dat uitgewerkt is binnen het hof van beroep Brussel Nederlandstalig (Vlaams-Brabant en Brussel). Deze kan u raadplegen op de psychewijzer (specifieke doelgroepen -> volwassenen -> internering). 

Indien het voor u niet duidelijk is bij welk zorgaanbod u best aanmeldt, dan kan u contact opnemen met de medewerkers van de schakelfunctie. Deze personen zullen u adviseren en wegwijs maken in het zorgaanbod en waar nodig ondersteunen in het uitwerken van een zorgtraject. Afhankelijk van de voorkeursregio van verblijfplaats kan u met deze vragen terecht bij onderstaande medewerkers. Indien er een vraag is naar indicatiestelling, met name een uitgebreider onderzoek naar de zorgnoden en aangepaste zorgvorm, dan kan men hiervoor terecht bij de medewerkers te Fenix (Vlaams-Brabant-Oost).

Vlaams-Brabant-Oost (Fenix):

  • Alexandra Tureluren, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0477/90 69 79
  • Marlies Jonckers, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0478/90 40 41

 Vlaams-Brabant-West/Brussel (Forensisch mobiel team):

  • Freya Van Imschoot, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0471/12 27 16
  • Lissa Maes, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0492/13 21 30

Indien u vragen heeft met betrekking tot een interneringsdossier en hierover een consult wenst van een arts, kan men contact opnemen met de netwerkarts, Dr. Jolien Schildermans, 0470/965520,  016/452752 (ma – do 9.00-17.00, vr 9.00-12.00).

Daarnaast zijn er een aantal specifieke wijzigingen op het vlak van het mobiel aanbod voor geïnterneerden binnen het hof van beroep Brussel Nederlandstalig, die we graag even toelichten:

  •  De (2b) mobiele teams GGZ (Aarschot, Diest, Tienen, Leuven Oudebaan en Minderbroederstraat, SPPiT) zijn versterkt met een referentiepersoon internering, waardoor zij meer geïnterneerde personen zullen includeren. 
  • Fenix breidt de doelgroep uit en werkt een aanbod uit voor plegers van seksueel grensoverschrijdend gedrag.
  • In de regio Halle-Vilvoorde-Brussel is er een forensisch mobiel team opgericht.
  • Het schakelteam internering bestaat niet langer als apart team, maar de functies worden opgenomen via medewerkers te Fenix en het forensisch mobiel team (schakelfunctie). Deze kunnen verwijzers adviseren in verband met het zorgaanbod voor geïnterneerden. Daarnaast kunnen zij via een bespreking op de casustafel een gedragen antwoord vanuit het netwerk op een aanmelding formuleren. Elke zorgactor uit de regio kan bovendien contact opnemen voor informatie, advies en ondersteuning.

Nieuws van partners