Nieuwsberichten

Gratis webinar suïcidepreventie

 

Een pijnkreet die we niet mogen negeren

Heel wat personen hebben ooit al het idee gehad er niet meer te willen zijn. Dit is een pijnkreet die we niet mogen negeren. Op vraag van het GGZ-netwerk Diletti en haar projectgroep zorgcontinuïteit suïcidepreventie, werkte CGG PassAnt een anderhalf uur durende webinar uit voor zorgprofessionals uit de eerste lijn.

De webinar was een groot succes, met in totaal meer dan 600 inschrijvingen. Vanuit Diletti willen we in de eerste plaats dan ook iedereen bedanken die aanwezig was om er samen een leerrijke, interactieve webinar van te maken.

Bekijk de webinar en schrijf je in

Kon je er zelf niet bij zijn, maar ben je wel benieuwd naar de inhoud?
Dan hebben we goed nieuws, want je kan je nog steeds aanmelden
om de opname van de webinar te ontvangen. Het enige wat je
daarvoor moet doen, is het formulier invullen via de link hiernaast.
Wij bezorgen je dan de opname van de webinar.

De video is gratis en richt zich tot alle eerstelijnswerkers uit
de welzijns- en gezondheidssector.

schrijfjeinwebinar

Beknopte inhoud

Sara Van Rossem, suïcidepreventiemedewerker, biedt in deze webinar een startpakket aan met een inhoudelijk basiskader en enkele concrete tools die je op weg helpen in de omgang met zorgvragers met suïcidale gedachten of plannen. Daarnaast geeft ze ook een overzicht van de sociale kaart bij suïcide.

Samen met de deelnemers gaat Sara op zoek naar hoe we nog meer het verschil kunnen maken naar kwetsbare personen toe in deze uitdagende coronaperiode, maar ook daarna. 

Nieuws uit de regio's