Nieuwsberichten

Eerstelijnspsychologische zorg tijdens de coronacrisis

Door de coronacrisis stijgt de nood aan eerstelijnspsychologische zorg ter ondersteuning van de huisarts. Daarom brengt het ggz-netwerk Diletti de werking van de geconventioneerde eerstelijnspsychologen onder uw aandacht. Mensen met lichte tot matige psychische problemen rond angst, depressie of alcohol worden ondersteund d.m.v. kortdurende interventies (gericht op een diagnostische inschatting, algemene psychologische zorg, een oplossingsgerichte behandeling, begeleide zelfhulp, psycho-educatie, het bevorderen van de zelfredzaamheid en doorverwijzing).

Omwille van het Coronavirus heeft de federale overheid beslist het ELP-project mee in te schakelen in de aanpak van deze gezondheidscrisis, waarbij

  • de face-to-face-gesprekken door de eerstelijnspsycholoog vervangen mogen worden door videocommunicatie
  • naast de huisarts of psychiater, ook de arbeidsgeneesheer kan verwijzen
  • remgelden ter waarde van 4,00 of 11,20 euro verschuldigd zijn.
  • de erkende eerstelijnspsycholoog een kortdurende interventie kan doen van 4 sessies (verlengbaar tot 8 sessies).

Het tarief voor een sessie van 60min/45min bedraagt respectievelijk € 61,17 of € 45,88.

Verwijzing

Als (huis)arts kan u gebruik maken van een medisch verwijsvoorschrift die u kan downloaden op deze pagina. Sedert 23 april ll. is de lijst aan geconventioneerde eerstelijnspsychologen uitgebreid. De oplijsting van de geconventioneerde eerstelijnspsychologen kan u raadplegen op deze pagina.

Vragen of meer informatie?

Gelieve voor verdere vragen of toelichting zich te wenden tot Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer info treft u ook aan op de pagina van ELP¨op onze website. 

Nieuws uit de regio's