Nieuwsberichten

Oproep kandidaten eerstelijnspsychologische zorg GGZ-netwerk Diletti

Door de Corona-crisis is er dringend nood aan eerstelijnspsychologische zorg. Daarom lanceert het GGZ-netwerk Diletti een oproep t.a.v. klinisch psychologen en orthopedagogen om aan de slag te gaan als geconventioneerd eerstelijnspsycholoog.

De eerstelijnspsychologische functie (ELP), gefinancierd door het RIZIV en de FOD Volksgezondheid, heeft tot opdracht mensen met lichte tot matige psychische problemen rond angst, depressie of alcohol te ondersteunen d.m.v. kortdurende interventies (gericht op een diagnostische inschatting, algemene psychologische zorg, een oplossingsgerichte behandeling, begeleide zelfhulp, psycho-educatie, het bevorderen van de zelfredzaamheid en doorverwijzing).

Omwille van het Coronavirus heeft de federale overheid beslist het ELP-project mee in te schakelen in de aanpak van deze gezondheidscrisis, waarbij

 • de werking uitgebreid werd van volwassenen naar minderjarigen en ouderen toe
 • aan Diletti gevraagd werd om te voorzien in een versnelde erkenningsprocedure voor kandidaat-eerstelijnspsychologen (mogelijk via deze link). De overeenkomst als geconventioneerd eerstelijnspsycholoog zal een bepaalde duur hebben (tot 30/09). Na afloop kan de eerstelijnspsycholoog kiezen om, in overleg met het netwerk Diletti, de overeenkomst al dan niet verder te zetten.
 • de face-to-face-gesprekken vervangen mogen worden door videocommunicatie.
 • naast de huisarts of psychiater, ook de arbeidsgeneesheer kan verwijzen.
 • remgelden ter waarde van 4,00 of 11,20 euro verschuldigd zijn.
 • de (nieuw) erkende eerstelijnspsycholoog in principe een reeks van 4 sessies realiseert (verlengbaar tot 8 sessies).

Het tarief voor een sessie van 60min/45min bedraagt respectievelijk € 61,17 of € 45,88.

Profiel en functievereisten

 • U bent een erkend klinisch psycholoog of orthopedagoog met min. 3 jaar ervaring (min. 10u/week relevante klinische praktijk)
 • U kan wekelijks min. 4 psychologische sessies realiseren als geconventioneerd eerstelijnspsycholoog
 • U beschikt over brede kennis en vaardighedenb.t. intake, diagnostische inschatting, indicatiestelling en kortdurende interventies bij psychische problemen
 • U kan een kortdurend traject bieden voor angst- en depressieve klachten, evenals  problematisch alcoholgebruik. Deze aanpak omvat o.a. het aanbieden van een oplossingsgerichte behandeling, begeleide zelfhulp, psycho-educatie, ... .
 • U bouwt binnen de eerstelijnszone mee aan een goede samenwerking met verwijzers en andere hulpverleners
 • U voert de psychologische sessies (eventueel videocommunicatie) uit in een praktijkruimtegesitueerd binnen het werkingsgebied van het netwerk Diletti. Deze ruimte mag gelegen zijn in vb. een huisartsenpraktijk of een wijkgezondheidscentrum, maar niet in een ziekenhuis of een CGG. De sessies mogen niet gegeven worden tijdens de uren dat u als loontrekkende of statutaire medewerker verbonden bent aan een instelling.

Kandidaturen

Gelieve voor kandidatuurstelling het formulier ‘Kandidatuur eerstelijnspsychologische functie Diletti’ in te vullen, evenals het formulier ‘Informatie ten behoeve van de verwijzer’.

Vragen of meer informatie?

Gelieve voor verdere vragen of toelichting zich te wenden tot Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer info treft u ook aan op www.diletti.be .

Nieuws uit de regio's