Ervaringsdeskundigen gezocht!

Ken of ben jij iemand die een rol als ervaringsdeskundige wel ziet zitten? Dan kan je terecht bij Werkgroep DENK Leuven en bij UilenSpiegel. Zij zijn actief op zoek naar nieuwe ervaringsdeskundigen!

Hulp gezocht

Recent bereikten ons signalen dat het aantal ervaringsdeskundigen actief binnen het netwerk, de werkgroep DENK en UilenSpiegel, sterk gedaald is. Sinds de coronacrisis zijn weinig nieuwe mensen ingestroomd en de huidige vertegenwoordigers binnen beide organisaties zijn overvraagd.

Daarom hebben wij ons geëngageerd om binnen het netwerk actief op zoek te gaan naar cliënten waarvan wij denken dat zij een rol als ervaringsdeskundige kunnen opnemen. We denken hierbij aan allerhande fora op de werkvloer, o.a. de Herstelacademies, patiënten- en bewonersraden, herstelateliers, enz.

Jij kan helpen

Kom jij in contact met dergelijke fora en/of met gemotiveerde hulpverleners op de werkvloer? Ben je misschien zelf zo'n gemotiveerde hulpverlener? Hulpverleners kunnen een enthousiasmerende en informerende rol opnemen en zo mogelijke kandidaten toeleiden naar UilenSpiegel en DENK.

Concreet vragen we jou om mee uit te kijken naar enthousiaste cliënten die zo’n rol als ervaringsdeskundige wel zien zitten.

Een warm onthaal gegarandeerd

Zowel binnen DENK als Uilenspiegel wordt voorzien in een warm onthaal, vorming om deze kandidaten te ondersteunen en een traject (omringd door ancien-ervaringsdeskundigen) in het groeiproces.

Meer weten?

Werkgroep DENK Leuven is een pool van ervaringsdeskundigen van waaruit mensen afgevaardigd worden om deel te nemen aan werkgroepen en overlegmomenten op beleidsniveau.

UilenSpiegel is een vereniging voor mensen met een psychische kwetsbaarheid, met levensmoeilijkheden, voor mensen met bijzondere psychische ervaringen en voor hen die zich solidair verklaren met de noden en belangen van deze groep.

Vragen?

Heb je nog vragen of bemerkingen over deze oproep? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Lore Dupont (Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 0471 20 55 83) of Dirk Hellemans (Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 0486 15 23 82).